Nuova Vita
De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Vaarbewijsexamen CBR                                                 

 

Inschrijven examen CBR

Vamex, het landelijk examenbureau voor het klein vaarbewijs, is per 31 december 2019 definitief gestopt met het afnemen van het vaarbewijsexamen. Je doet het examen nu bij het CBR.

Het grote voordeel nu is een veelvoud aan examenplaatsen. Op 20 plaatsen is het mogelijk om je vaarbewijsexamen af te leggen.

Het is een beeldschermexamen en je hoeft hiervoor geen deskundige te zijn. Het examen is zeer overzichtelijk en goed te volgen voor  iedereen.

Beide vaarbewijsexamens staan los van elkaar. Je mag eerst vaarbewijs 2 examen afleggen en op een ander moment het vaarbewijs 1 examen. Slaag je voor vaarbewijs 2 maar niet voor vaarbewijs 1, dan krijg je een certificaat vaarbewijs 2. Haal je later vaarbewijs 1, dan krijg je op dat moment het complete vaarbewijs.


Examen aanvragen

Dagelijks en af en toe  op zaterdag  kun je op voor het examen vaarbewijs. Het nederlands vaarbewijs is een internationaal vaarbewijs waarmee je in heel Europa mag varen.  Het examen vraag je aan  op mijn CBR met je DigiD.  Als je niet in het bezit bent van een DigiD kun je het examen ook schriftelijk aanvragen.


Ons advies

Reserveer tijdig een examenplaats bij het CBR voor een datum van ca 2 weken na afloop van de dag- of avondcursus. Dan heb je voldoende tijd om je voor te bereiden. Als je liever kiest voor zelfstudie, neem dan de online cursus vaarbewijs.

E-mailen
Bellen
Map
Info